Å trene hjemme er et godt alternativ dersom treningssenteret er stengt, eller du ikke vil bruke penger på et abonnement. Det kan være du er helt ny i treningsverden og vil teste ut om det er noe for deg før du binder deg til et senter. Du kan dessuten få gjennomført gode treningsøkter hjemme.

Det trenger hverken å være dyrt eller kreve mye plass. Ønsker du derimot å gjøre øktene tyngre eller ha noen flere muligheter hjemme, finnes det noen enkle ting du kan kjøpe for å få mere ut av treningen.

Før du starter

Før du starter med treningen er det smart å finne et godt treningsprogram. Dette vil hjelpe deg med å gjennomføre øktene, fordi du alltid vet hva du skal gjøre. Du kan selv velge hvordan treningsprogrammet skal settes opp, det er smart å få trent alle musklene på en økt dersom du planlegger å trene 2-4 ganger i uken. Er du mer avansert kan du trene noen satte muskelgrupper om dagen. Du kan finne mange gode treningsprogram på nettet, eller bruke apper som du kan laste ned på telefonen.

Treningsmatte

En treningsmatte er smart å ha dersom du skal trene styrke hjemme. Denne gjør det mer behagelig å gjennomføre øvelser der du må sitte på rumpa, bruke knærne eller stå på alle fire. Du finner de i flere størrelser og tykkelser, alt etter hva du ønsker. Kjøp for eksempel en i en fin farge eller med et kult mønster. Denne trenger ikke å være dyr, eller ta stor plass, de fleste kan rulles sammen og settes i et hjørne. Du finner også matter med bærestropper som gjør det enkelt å frakte den ved behov.

 

Vekter

For å gjøre treningsøkten tyngre, kan det være smart å kjøpe inn vekter. Dette kan vøre i form av manualer, kettlebells eller en vektstang med vekstskiver. Prøv å finn noen vekter som passer til flere øvelser, alt etter hva du klarer å løfte. Hvis du trener med vekter bør du bruke en du kan kjøper mellom 6-15 repetisjoner med, maks 20-30 repetisjoner, og kun klare mellom 1-3 mer når settet er over. Du får kjøpt vekter på nett og i treningsbutikker.

Finn frem en kalkulator og regn ut hva du ønsker å bruke for å starte ditt eget treningssenter hjemme. Husk at du også kan bruke vannflasker, bøker eller sekker fylt med klær, og trene på et teppe på bakken om du ikke vil bruke penger på det.